Contact

Blijf op de hoogte en volg onze blog!

Allereerst Vrolijk Pasen allemaal of kan je nu beter zeggen in deze Corona tijd; Gezond Pasen.

Wat hebben we hier bij Maison de la Bonne Vie lekker weer gehad de afgelopen dagen. In de ochtend is het nog wat frisjes maar tegen het middaguur is het echt heerlijk en kunnen we werken in een T-shirt en korte broek. De overgang van het grind en het gras moest nog afgescheiden worden door een cortenstalen rand zodat het gras niet tussen het grind zou gaan groeien. In Nederland zijn dit klusjes die je op een namiddag doet maar hier met een iets grotere tuin en een grond vol keien en stenen is dat toch een ander verhaal. Eerdere pogingen met een schop waren niet echt succesvol geweest en hadden tot de nodige irritatie geleid. Na alles maar te laten voor wat het was kwam het idee naar boven om het anders aan te pakken. We hebben immers een grote haakse slijper met diamantschijf en kunnen we die niet gebruiken om deze klus te klaren. Nou het werkte prima, na toch nog wel 3 dagen bikkelen zitten de randjes erin en zijn we blij met het eindresultaat. Wat vinden jullie?

Toen we het gras gingen aanleggen hebben we ook een ondergronds sproeisysteem aangelegd zodat we het gras makkelijk kunnen sproeien in de zomer. Helaas werkte dit afgelopen jaar niet zoals we het graag wilde en kwamen de sproeiers niet uit het gras omhoog en moetsen we met losse sproeiers aan de slag. Na nog eens goed gekeken te hebben naar de sproeiers en een extra aanvoerleiding aan te leggen doet het systeem het nu prima en kunnen we het gras goed bewateren deze zomer. In de tuin hadden we bij de voet van de bomen allemaal keien uit de tuin neergelegd. Het stond de eerste tijd best leuk totdat het onkruid het gedeelte begon over te nemen. We hebben eerst alle stenen en het onkruid verwijderd en daarna worteldoek neergelegd. Samen met onze buurman hebben we een paar grote keien, die uit een muur van het huis kwamen, neergelegd en hier gaan we binnekort een echt mooi stukje rotstuin van maken.

In de badkamer zijn de tegels inmiddels gevoegd en kunnen we verder met het maken van de kast om de boiler, lekker klusje voor aankomende week. Voor bij schuur hebben we de deuren een eerste verflaag gegeven en ook dat ziet er weer een stuk beter uit. Nog 1 of 2 lagen en dan kunnen de deuren er weer een tijd tegenaan. Zoals jullie zien blijven we hier doorwerken en hopen we, net als vele mensen, dat we deze corona tijd snel achter ons kunnen laten en dat ons petit restaurant en de B&B weer spoedig open kunnen. We vervelen ons niet maar qua inkomsten zou het allemaal wel erg lekker zijn en hopen we dat we snel weer mensen kunnen ontvangen hier bij Maison de la Bonne Vie.

Blijf gezond en blijf thuis, tot snel in goede gezondheid.

Derk & Guido