Contact

Entraygues sur Truyère is een mooi dorpje dat tussen de rivier de Lot en Truyère ligt. Het heeft leuke kleine straatjes met verschillende vakwerkhuizen die dateren uit de 15de tot de 17de eeuw. Het kasteel dat aan het water staat is helaas niet te bezichtigen, maar is ook aan de buitenkant al erg mooi. Aan de voet van het kasteel kan je mooi over de twee rivierieren uitkijken en waar vissers aan het hengelen zijn en kano's voorbij komen varen. De Gotische brug uit de 13de eeuw aan het begin van het dorp is prachtig en weer helemaal gerestaureerd, een brug die erg fotogeniek is. In de zomer maanden wordt er op de woensdagavonden een avondmarkt georganiseerd. Je kan hier allerlei regionale producten kopen die je aan de lange tafels en banken gezellig kan opeten. Gezellig aanschuiven met je bordje vol warme en of koude dingen een flesje wijn erbij en je dan heerlijk laten onderdompelen in het goede Franse leven. 

Als je nog iets verder doorrijdt kan je naar een van de wijngaarden gaan. De le Fel wijn kan je proeven en kopen bij: Jean-Marc Viguier (Vins d'Entraygues - Le Fel) Le Buis 12140 Entraygues-sur-Truyère. Je wordt hier vriendelijk te woord gestaan in het engels of frans.

Na het wijn proeven en kopen kan je nog naar een galerie waar wisselende keramiek tentoonstellingen zijn. De galerie zit in een bijzonder en modern gebouw en het uitzicht aan de achterkant is prachtig. Galerie du Don Le Don du Fel 12140 Le Fel