Contact

Maison de la Bonne Vie is een bestemming op zich waar je heerlijk kunt relaxen in de kamers en genieten van de tuin, het zwembad, onze gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Vraag gerust als je tijdens je verblijf ergens behoefte aan hebt. Wil je lekker actiever zijn en erop uittrekken dan kan dat ook prima.

Maison de la Bonne Vie ligt in het departement Aveyron. Een departement in de regio Occitanië (een samenvoeging per 01-01-2016 van Languedoc-Roussilon en Midi Pyrénées). Het klimaat is hier heerlijk, vroeg voorjaar vanaf eind maart en lang najaar tot half oktober. Wandelen, mountainbiken, motorrijden en heerlijk alle mooie (middeleeuwse) plaatsjes verkennen. In de zomer vinden er veel vide greniers/brocantes plaats, locale feesten etc.

De natuur is fantastisch we bevinden ons tussen het vulkanisch gebergte van de Auvergne en de Pyreneeën, waardoor je overal waar je komt fantastische uitzichten hebt. Je komt kastelen tegen en soms word je onderweg gedwongen door een kudde koeien om wat file te rijden. De boer verplaatst zijn koeien van de ene weide naar de andere gewoon over de openbare weg. Als je culinair een uitstapje wilt maken (Guido kookt heerlijk, maar toch) kun je in de buurt bij 2 fantastische auberges terecht, ieder met hun eigen specialiteit. Wil je top of the bill dan rijd je een klein uurtje naar Laguiole, daar komen de beroemde messen vandaan, hier bevindt zich het 3 michelinsterren restaurant van Michel en Sebastian Bras. Reserveren zal minimaal 4-5 maanden vantevoren moeten plaatsvinden.

Voor alle reserveringen die je zou willen maken op voorhand kun je ons altijd vragen dit voor je te regelen.

Het dichtstbijzijnde wijngebieden zijn Entraygues (Vins d'Eentraygues - Le Fel in Entraygues-sur-Truyère en Estaing (Les vignerons d'Olt in Estaing (75 km) met zijn rood, rosé of wit. De wijngaarden liggen op de steile hellingen van de Lotvallei. Voor de rode wijn worden de Fer Servadou en Gamay gebruikt. Voor de witte wijn de Chenin blanc. Estaing is bovendien een mooi plaatsje om te bezoeken met het historisch monument Chateau d’Estaing.

We hebben een paar routes uitgstippeld die je zou kunnen maken, vraag ernaar bij je verblijf en we geven je graag tips om een dagje weg nog leuker en interessanter te maken.